Foto via Van Wijk / www.vanwijknieuwegein.nl
Foto via Van Wijk (vanwijknieuwegein.nl)

Met uw hulp naar een verkeersveiligere wijk!

Onlangs hebben we als BBD in de straten die opnieuw zijn ingericht (project Oude Arnhemseweg midden) op- en aanmerkingen verzameld. Dank voor al jullie reacties.

De opmerkingen hebben gebundeld en gedeeld met de gemeente. Enkele kleine aanpassingen zijn gedaan. Voor andere vooral snelheidsremmende maatregelen is meer info nodig. In de eerste 2 weken van oktober zullen dan ook intensiteit- en snelheidsmeting worden gedaan. Afhankelijk daarvan gaan we in gesprek of verdere aanpassingen nodig zijn.

Ook in de andere delen van onze wijk kunnen we met voorstellen komen.
Ieder jaar heeft de gemeente Zeist een beperkt budget beschikbaar om aanpassingen aan de weginrichting te doen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Als BBD mogen we met concrete voorstellen komen voor onze wijk.

Doe het in ieder geval voor 22 oktober. Wil je checken of jouw opmerking valt onder ons ‘verzorgingsgebied’? Kijk dan op deze pagina.

Help ons mee! Inzenden doe je zo

Waar in de wijk moet de verkeersveiligheid volgens u echt verbeteren en waarom.
Geef het door via redactie@dichterbijzeist.nl

Bestuur BBD onderzoekt knelpunten in de wijk op het vlak van verkeersveiligheid als voorbereiding voor meeting met wethouder Hoogstraten (sep ’23).

1 thought on “Denk mee voor een veiligere wijk

 1. Welke visie hanteert de gemeente Zeist voor haar verkeersplan mbt veilig fietsen? Ik heb daar grote vraagtekens bij als ik zie hoe vaak de situatie rond fietspad hoek Schermerslaan / Oude Arnhemse weg op de schop is gegaan. Voor de grote rioolrenovatie was er een eindelijk een mooie oplossing. Nu liggen er haakse stoepbandbochten, die recent iets ronder zijn gemaakt. De CROW-norm wordt nm nog niet gehaald; ronduit gevaarlijk. Maar er wordt veel geld uitgegeven.
  Er zijn in onze directe omgeving meer van deze situaties te vinden:
  smal fiets/voetpad met haakse bochten tussen Eikensteinlaan en Zeisterzand naast school de Meerklank, waarvoor ook heel vaak wordt geparkeerd omdat het onvoldoende herkenbaar is.
  Drukke smalle fietsoversteek met haakse bocht tussen Flexwork en Wijkcentrum Noorderpunt bij Winkelcentrum Vollenhove en meer dan haakse bocht op rotonde de Dreef naar fietspad Oude Arnhemse weg.
  Onduidelijke fietspaden op de SLotlaan MET gevaarlijke stoepband zijn ook n voorbeeld van speels maar gevaarlijk.
  Er komen steeds meer oudere fietsers, waarvan het belangrijk is dat ze mobiel blijven, dan is het belangrijk dat de fietsers voldoende ruimte hebben. De fietsers mogen niet het middel zijn om 30km af te dwingen bij de automobilisten.
  Het 1-richting gedeelte van de Oude Arnhemseweg is ook n voorbeeld. Auto’s willen fietsers passeren en raken fietstassen, en er zijn fietsers die daarom het smalle fietspad pakken tegen de rijrichting in.
  etc…..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *