Kort overzicht historie:
De buurtvereniging bestaat vanaf 1990; toen heette deze ‘Belangen Overleg Groep Dichterswijck (BOGD)’. Vanaf 2009 is de wijk Parmentiersland in de buurtvereniging gekomen en is de naam van de vereniging gewijzigd in Bewoners Belangen Dichterbij, kortweg BBD.  Na de algemene ledenvergadering in april 2014 is het werkgebied nog verder uitgebreid: Patijnpark is als derde wijk in de BBD gekomen.

Het bestuur bestaat volledig uit vrijwilligers.

Bestuur sinds ALV 23 november 2022:
Voorzitter: Paul van der Kolk (Dichterswijk)
Secretaris: Jasper Leunk (Parmentiersland)
Penningmeester: vacature per 23-11-’22
Bestuurslid: Pascal Lunshof (Parmentiersland)
Bestuurslid: Jeroen Elslo (Dichterswijk)
Bestuurslid: Bart Brenninkmeijer (Dichterswijk)
Bestuurslid: Herman Goedman (Dichterswijk)
Bestuurslid: Hildebrand Stoker (Dichterswijk)

We stellen ons even voor

Hildebrand Stoker (bestuurslid)

Hildebrand Stoker is geboren in Rotterdam. Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond is hij in 1996 naar Zeist verhuisd om daar met zijn gezin een verdere toekomst op te bouwen. Samen met zijn vrouw, Lyonne Muyris, en hun kinderen Niels, Merel, Eva en Noa wonen ze in de Roemer Visscherlaan 70. Na zijn studie tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam heeft Hildebrand Beleid en Management in de Gezondheidszorg gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In Amersfoort-Noord heeft hij een orthodontie-praktijk. In zijn vrije tijd is hij als hockeycoach actief bij Phoenix en heeft hij fotografie als hobby.
“De Dichterswijk vind ik een prettige wijk om in te wonen. Als voorzitter wil ik mij daarvoor inzetten om dat zo te houden. Behalve controle op de gemeente, te denken valt aan bestemmingsplannen en verkeersmaatregelen, vind ik de leefbaarheid zeer belangrijk. Voorbeelden zijn behoud van speelgelegenheid, groene ruimte, goede voorzieningen voor de bewoners en organisatie van wijkgerichte festiviteiten. Samen staan we als bewoners sterk; dus word u lid van de BBD, dan steunt u de uitgifte van het blad Dichterbij en de belangen van alle bewoners in de wijken Dichterswijk, Parmentiersland en Patijnpark.”

Jasper Leunk (secretaris)

nog in te vullen.

Paul van der Kolk (voorzitter)

nog in te vullen.

Bart Brenninkmeijer (bestuurslid)

nog in te vullen.

Herman Goedman (bestuurslid)
alt

Vanaf 1993 woont Herman met zijn vrouw Wilma in de Roemer Visscherlaan 79. De eerste acht jaar van zijn leven heeft hij op Curaçao gewoond.
Het gezin is al vele jaren actief bij hockeyclub Phoenix waar Herman nu bij de veteranen speelt. Toen zijn dochters Tanne en Malou er speelden heeft hij veel tijd gestoken in traning en coaching van diverse teams en het zaalhockey binnen de vereniging opgezet. Sinds 2009 is hij, via zijn bedrijf Fast Lane, baansponsor op de Golfclub Krommerijn. Herman loopt graag een ronde op de golfbaan.
“Toen ik in 2012 las dat BBD een penningmeester zocht, dacht ik: “Laat ik de daad bij het woord voegen en kijken wat ik voor de buurt kan betekenen”. Ik merk hoevéél we als vereniging voor elkaar krijgen rond belangrijke projecten in de wijk. In een vereniging als de BBD geldt, zoals op vele plaatsen, dat het werk op te weinig schouders rust. Om die reden ben ik blij dat ik een steentje bijdraag. Ik roep ook direct iedereen op om deelprojecten op te pakken. Het voordeel daarvan is dat je gericht bezig bent met een bepaald project in de wijk, waarbij je na afloop van het project ook weer even klaar bent. Het zijn dus niet altijd langdurige verplichtingen. Deze projectaanpak spreekt mij bijzonder aan en binnen het bestuur proberen we steeds meer op die manier te werken. Met als bijkomend voordeel de betrokkenheid van mensen met de juiste kennis van dát specifieke vraagstuk.

Pascal Lunshof (bestuurslid)

Sinds 2012 woont Pascal met zijn vrouw Hadewych, zoon Raoul en dochter Elin aan de Laan van Eikenstein 15. Zijn vrouw woont al bijna haar hele leven in Zeist. Pascal komt uit Hoogezand (Groningen) en na wat omzwervingen in Deventer, Hengelo, Enschede en Almere is hij in 2006 in Zeist beland. Hij is actief bij hockeyclub Schaerweijde; als hoofdtrainer bij de Meisjes F en als coach bij Jongens E8-tallen. Zelf trimhockeyt hij bij Schaerweijde en loopt zo nu en dan hard.
“Als gezin houden we heel erg van wandelen in de bergen. In Groningen heb ik milieukunde gestudeerd en van daaruit ben ik bij diverse werkgevers als Beleidsadviseur bodem en asbest aan de slag gegaan. Vanaf 2012 werk ik bij de Omgevingsdienst Noord-Veluwe in Harderwijk. Daar houd ik me, naast bodem, ook bezig met bestemmingsplannen en omgevingsvisies. Deze expertise komt mooi van pas in de vraagstukken die de BBD regelmatig voor haar kiezen krijgt. Vanwege de plannen rond RaboFacet en Eikenstein (nu Gebiedsvisie Utrechtseweg Noord) kwam ik in contact met de BBD. Ik maakte kennis met een paar heel betrokken en enthousiaste mensen die onze wijk mooi en leefbaar willen maken en houden. Ik dacht gelijk: ‘daar wil ik ook bij’ en sindsdien ben ik er bij betrokken. Zonder onze inbreng weet de gemeente niet wat wij als bewoners willen met onze wijk. Wees dus alert op nieuwe plannen en kom naar ons toe als u iets wilt/ziet/vindt.”

Jeroen Elslo (bestuurslid)

Vanaf voorjaar 2017 is Jeroen algemeen bestuurslid van de BBD. Samen met Lisette is hij in 2009 verhuisd naar Zeist, om dichter bij zijn werk te wonen. Voor hen beiden gaf de wens om in een bosrijke, goed bereikbare en kindvriendelijke omgeving te wonen, de doorslag om in de Dichterswijk te gaan wonen. Sindsdien wonen ze hier met veel plezier en is zijn gezin uitgebreid met de komst van Daan in 2010, Ties in 2011 en Sophie in 2014. Daan en Ties gaan inmiddels naar CBS Ichthus (en De Lindehof) en het gezin is vaak te vinden in het Sanatoriumbos.
“Als advocaat en partner ben ik werkzaam in Utrecht, waar ik een algemene ondernemingspraktijk voer. Daarin sta ik ondernemers bij met raad en daad voor alle juridische problemen en vraagstukken waar zij in het dagelijks leven mee geconfronteerd worden. In mijn vrije tijd golf ik en kook ik graag, zowel thuis als maandelijks met een kookclub voor mannen. Mijn interesses zijn daarnaast het bestuderen van (lokale) geschiedenis en politiek. In de komende periode wil ik een positieve bijdrage leveren voor onze wijk. De gebiedsontwikkeling rond de Utrechtseweg, transitie naar meer duurzaamheid en de vele projecten waarbij onze vereniging betrokken is, bieden daar voldoende kansen voor.”